Ingrediente/o porție:
• 2 dovlecei potriviți
• o jumătate de măsură de cereale

Timp de preparare: 15 minute

Mod de pregătire:
Spală bine dovleceii și taie-i în rondele de 2-3 cm grosime. Fierbe-i în foarte puțină apă sau pregătește-i într-un vas special, la aburi, pentru ca dovleceii să își păstrezi toate substanțele nutritive (vitamina A, potasiu, magneziu).
Când s-au îmmuiat, pasează-i cu furculița sau blenderul, până obții consistența dorită, potrivită pentru vârsta bebelușului tău. Nu este nevoie să adaugi alte lichide, pentru că dovleceii sunt foarte bogați în apă. Dar dacă vrei să mai îngroși piureul, amestecă în el o jumătate de măsură de cereale (de preferat, fără gluten), preparate conform indicațiilor producătorului.

Truc: Pentru un plus de nutrienți, poți lăsa dovleceii să fiarbă în coajă, dar ar trebui să te asiguri că ei provin din culturi bio și nu au fost tratați cu pesticide, care rămân în coajă. Poți combina piureul de dovlecel și cu un sfert de banană zbrobită sau cu 2-3 linguri de orez fiert sau chiar cu o linguriță de brânzică de casă.

Informații nutriționale/porție (piure simplu)
Energie: 18 kcal
Proteine: 1 g
Grăsimi: 0,1 g
Meniu bogat în vitamina A, vitamina B, potasiu, magneziu.

 

Pentru creșterea si dezvoltarea optima a copiilor Organizatia Mondiala a Sanatații recomanda alaptarea exclusiva pana la 6 luni, și continuarea alaptarii in paralel cu diversificarea, pana la varsta de 2 ani. Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moașa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului dumneavoastră.