Ingrediente/5 porții:

• 400 ml lapte degresat
• 900 g cartofi
• 60 g broccoli
• 85 g porumb dulce
• 58 g mazăre congelată
• 4 fire de pătrunjel
• 300 g somon crud
• 300 cod crud
• lingură de făină
• 1 cub de condimente din legume
• ceapă mică
• 25 g unt

Timp de preparare: 40 de minute

Mod de pregătire:
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Pune cartofii la fiert și lasă-i pe foc timp de aproximativ 15 minute, până se înmoaie. Scoate mazărea de la congelator și, în timp ce cartofii fierb, toarnă un pahar cu lapte într-un vas mare, pentru cuptor. Adaugă ceapa tăiată cubulețe, sare, piper și cubul de legume. Taie peștele în 6 bucăți, adaugă-l în vas, peste lapte, și apoi bagă totul la cuptor, pentru aproximativ 10 minute, până când poți străpunge peștele ușor cu o furculiță. Scoate peștele din tavă (dar păstrează zeama) și pune-l într-un vas rezistent termic, de mărime medie. Împarte peștele în bucăți mai mici, adaugă pătrunjelul (tocat) și legumele (broccoli, mazărea congelată, porumbul). În vasul în care ai pus peștele la cuptor, adaugă în sos făina, o jumătate de pahar de lapte și unt, și amestecă ușor pe foc mediu, timp de 2-3 minute, până sosul de îngroașă. Toarnă apoi sosul peste pește și legume.
Scurge cartofii care au fiert, adaugă jumătate de cană de lapte și puțin unt și pasează-i bine. Întinde apoi piureul peste pește și pune toată compoziția la cuptor pentru 20 de minute, până când se fac și legumele.

Truc: Chiar dacă nu-ți place peștele în mod deosebit, vei aprecia acest meniu delicios, care-ți furnizează Omega-3 și vitamina D, esențiale în sarcină.

Informații nutriționale/porție
• Energie: 406 kcal
• Proteine: 31 g
• Carbohidrați: 43 g
• Grăsimi: 13 g
• Meniu bogat în Omega-3, vitamina C, vitamina D și folați, sursă de fibre și calciu.