Ingrediente/6 porții
• o ceapă, tăiată cubulețe
• 2 căței de usturoi, zdrobiți
• 4 bucăți de piept de pui, tăiate în fâșii
• 3 ardei grași, tăiați mărunt
• 100 g ciuperci
• 225 g orez
• 50 g mazăre congelată
• Pătrunjel proaspăt, tocat

Timp de preparare: 40 de minute

Mod de pregătire:

Călește în puțin ulei de măsline ceapa și usturoiul. Adaugă apoi fâșiile din piept de pui, orezul, ardeii grași, tăiați cubulețe, și ciupercile (feliate în prealabil) și amestecă timp de câteva minute, până când orezul se îmbibă bine, fără să se rumenească în ulei. Adaugă apoi 500 de ml de apă (sau, dacă ai, supă clară de pui, care îi dă un plus de savoare) și lasă totul la foc mic, până lichidul se absoarbe. Mai adaugă 250 de ml apă (sau supă) și boabele de mazăre, apoi amestecă bine, încă 5-7 minute, până când risotto devine cremos. Înainte să servești, presară pătrunjelul deasupra, sau amestecă-l puțin în risotto, dacă cel mic se încruntă când vede verdețuri.

Truc: Poți face această rețetă înlocuind pieptul de pui cu pește – somonul și codul sunt cele mai recomandate, pentru conținutul lor de acizi grași esențiali.

Informații nutriționale/porție:
Energie: 342 kcal
Proteine: 27g
Carbohidrați: 51g
Grăsimi: 5g
Meniu bogat în fibre, vitamina C și fier.