Caravana Primelor 1000 zile

Program de conştientizare a importanței alăptării pentru mamă și copil.

BUCUREŞTI

21 septembrie 2016 | Hotel Radisson Blu


DESPRE CARAVANĂ


Salvați Copiii România în parteneriat cu Fundația Nutricia Early Life Nutrition a lansat „Caravana Primelor 1000 de zile”, ca parte a programului de conştientizare a importanţei alăptării pentru mamă şi copil.

Acest program a constat într-o serie de 10 evenimente educaționale dedicate proaspeților și viitorilor părinti din Romania, fiind special gândită pentru ca aceștia să aibă acces la informaţii legate de beneficiile alăptarii şi să conştientizeze din timp importanţa acesteia în primele 1000 de zile.

CUM NE-AM SIMŢIT

Alexandra, Bucureşti:
Mi-a plăcut foarte mult evenimentul. Speakerii ne-au oferit informaţii relevante şi au răspuns tuturor întrebărilor din sală iar locaţia a fost foarte uşor accesibilă.

Maria, Bucureşti:
Foarte utilă informaţia pe care am primit-o în cadrul acestui eveniment. Pe viitor, m-aş bucura dacă aţi putea aloca şi mai mult timp fiecărui vorbitor pentru că au fost foarte interesante prezentările lor.

Alina, Bucureşti:
A fost un eveniment reuşit. Ne-am simţit foarte bine, mai ales că am putut veni împreună cu soţul si copilul.

AGENDA


Caravana Primelor 1000 de zile s-a lansat în data de 21 septembrie în București.

Aceasta a debutat printr-un eveniment dedicat proaspeților și viitorilor părinți. Evenimentul, primul dintr-o serie de 10 evenimente ce s-au desfășurat în 10 orașe din toată România, face parte dintr-un program naţional de conştientizare a importanţei alăptării pentru mama și copil.

Invitaţii speciali au abordat subiectul alăptării din toate perspectivele, încercând să facă un tablou complet al procesului de alăptare.

Detalii agenda:

Importanța nutriției pentru mamă și copil

În cadrul acestui panel ati afla ce înseamnă Primele 1000 de zile, cum influențează ceea ce mănâncă copilul tău în primele 1000 de zile, sănătătea şi dezvoltarea fizică şi psihică a acestuia ca viitor adult.

De asemenea, ati aflat de la specialiști care trebuie sa fie nutriția corectă adaptată nevoilor tale în perioada alăptării.

Beneficiile alăptării pentru mamă și copil

Conform ultimelor studii alăptarea este asociată cu reducerea incidenței diareei, a infecțiilor respiratorii, a bolilor alergice la copil, și cu reducerea riscului de cancer mamar sau ovarian și a riscului de osteoporoză la mamă. Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile asociate alăptării. Pentru a afla mai multe despre beneficiile alaptarii.

La ce să te aștepți ca mamă

În perioada alăptării se stabileşte o legătură emoţională foarte importantă între mamă şi copil, iar starea pe care o are mama poate să influenţeze cu uşurinţă starea copilului.

În cadrul acestui panel vei învăța la ce să te aștepti ca mamă pentru ca experiența maternității să fie una pozitivă pentru tine și copilul tău.

Drepturile mamei care alăptează

Conform OUG 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă, salariatele care alăptează au dreptul la două pauze pentru alăptare pe zi, de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. Reprezentanţi ai Ministerului de Sănătate Publică au oferit mai multe detalii despre demersurile legale care încurajează şi protejează alăptarea.

INVITAŢI SPECIALI
Dr. Sandra Alexiu

dr. Sandra Alexiu

vicepresedinte SNMF

Andreea Andrei

Andreea Andrei

Moasa si Educator Perinatal SAMAS

Diana Stanculeanu

Diana Stanculeanu

Psiholog, Program Manager Salvati Copiii Romania

Reprezentant Direcţia Publică de Sanatate

ORGANIZATORI

PARTENERI

Salvaţi Copiii România

Nutricia - Early Life
Nutrition Foundation

Societatea Naţională de Medicină a Familiei

Societatea Română de Pediatrie

Programul SAMAS - Sănătate pentru mame şi sugari

LOCAŢIEHotel Radisson Blu

Calea Victoriei, 63-81, Bucuresti

Informatii suplimentare:
ANDREEA DUMITRU
0742.668.669
andreea@parentingads.ro

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania