Caravana Primelor 1000 zile

Program de conştientizare a importanței alăptării pentru mamă și copil.

IAŞI

18 octombrie 2016 | Palas Mall, Sala Verdi


AGENDA

Caravana Primelor 1000 de zile s-a lansat în data de 21 septembrie în București.


Aceasta va debuta printr-un eveniment dedicat proaspeților și viitorilor părinți. Evenimentul, primul dintr-o serie de 10 evenimente ce s-au desfășurat în 10 orașe din toată România, face parte din programul de conştientizare a importanței alăptării pentru mamă și copil.

Invitaţii speciali au abordat subiectul alăptării din toate perspectivele, încercând să facă un tablou complet al procesului de alăptare.

Detalii agenda:

Importanța nutriției pentru mamă și copil

În cadrul acestui panel ati afla ce înseamnă Primele 1000 de zile, cum influențează ceea ce mănâncă copilul tău în primele 1000 de zile, sănătătea şi dezvoltarea fizică şi psihică a acestuia ca viitor adult.

De asemenea, ati aflat de la specialiști care trebuie sa fie nutriția corectă adaptată nevoilor tale în perioada alăptării.

Beneficiile alăptării pentru mamă și copil

Conform ultimelor studii alăptarea este asociată cu reducerea incidenței diareei, a infecțiilor respiratorii, a bolilor alergice la copil, și cu reducerea riscului de cancer mamar sau ovarian și a riscului de osteoporoză la mamă. Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile asociate alăptării. Pentru a afla mai multe despre beneficiile alaptarii.

La ce să te aștepți ca mamă

În perioada alăptării se stabileşte o legătură emoţională foarte importantă între mamă şi copil, iar starea pe care o are mama poate să influenţeze cu uşurinţă starea copilului.

În cadrul acestui panel ati învățat la ce să te aștepti ca mamă pentru ca experiența maternității să fie una pozitivă pentru tine și copilul tău.

Drepturile mamei care alăptează

Conform OUG 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă, salariatele care alăptează au dreptul la două pauze pentru alăptare pe zi, de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. Reprezentanţi ai Ministerului de Sănătate Publică au oferi mai multe detalii despre demersurile legale care încurajează şi protejează alăptarea.

INVITAŢI SPECIALI
dr. Smaranda Diaconescu

dr. Smaranda Diaconescu

Laura Chiriac

Laura Chiriac

Psiholog Salvați Copiii Romania

Mara Iftimie

Mara Iftimie

Educator Perinatal SAMAS Certificat

Reprezentant Direcţia Publică de Sanatate

ORGANIZATORI

PARTENERI

Salvaţi Copiii România

Nutricia - Early Life
Nutrition Foundation

Societatea Naţională de Medicină a Familiei

Societatea Română de Pediatrie

Programul SAMAS - Sănătate pentru mame şi sugari

LOCAŢIE© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania