Caravana Primelor 1000 zile


Programul de conştientizare a importanței alăptării pentru mamă și copil a ajuns în 10 oraşe din România în perioada 21 septembrie - 20 octombrie 2016.
Despre Caravana Primelor 1000 de zile

Peste 25000 de mămici au aflat despre importanța alăptării, în „Caravana Primelor 1000 de zile”

Mamici si viitori parinti din 10 orașe din România au putut participa live la o serie de conferințe educaționale , susținute de medici neonatologi, psihologi, moașe, educatori perinatali SAMAS și nu numai. Aceștia au explicat, printre altele, importanța nutriției pentru mamă și copil, beneficiile alăptării pentru mamă și copil, tehnici de alăptare și drepturile mamei care alăptează.

Nutriţia în primele 1000 de zile reprezintă cheia sănătăţii pentru întreaga viaţă. Alăptarea exclusivă până la șase luni este extrem de importantă și de benefică pentru dezvoltarea și sănătatea copiilor: Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă la sân în primele 6 luni și continuarea alăptării până la vârsta de doi ani. Durata medie a alăptării exclusive în România este de doar două luni și jumătate (studiul IOMC 2011). Conform aceluiaşi studiu, doar 33% dintre mame au declarat că au fost instruite privind alăptarea exclusivă.

„Caravana Primelor 1000 de zile” a debutat la București și a ajuns în Timișoara, Arad, Brașov, Târgu Mureș, Sibiu, Craiova, Cluj, Iași și Constanța și a avut un mare succes în rândul viitorilor părinți, participarea fiind foarte mare datorită transmisiunilor live ale evenimentelor pe pagina de Facebook Primele1000zile unde peste 24000 mame au urmărit în direct prezentările experților și au pus întrebări Caravana a fost realizată cu sprijinul partenerilor: Fundația Nutricia - Early Life Nutrition, Societatea Națională de Medicină a Familiei, Societatea Română de Pediatrie și a Asociației SAMAS - Sănătate pentru mame şi sugari.

Caravana Primelor 1000 de zile a fost în oraşul tău!

Pentru mai multe detalii accesează oraşele de mai jos!

ORGANIZATORI

PARTENERI

Salvaţi Copiii România

Nutricia - Early Life
Nutrition Foundation

Societatea Naţională de Medicină a Familiei

Societatea Română de Pediatrie

Programul SAMAS - Sănătate pentru mame şi sugari

© Copyright Nutricia Early Life Nutrition Romania