Ingrediente pentru 8 rulouri/ 2 porții:

• o ceapă tăiată cubulețe
• 2 căței de usturoi
• 2 lingurițe de unt
• un praf de făină
• 1 borcan de sos gros de roșii (passata)
• 8 foi de lasagna
• 240 g spanac (proaspăt sau congelat)
• 1 pachet de brânză Boursin (sau altă brânză grasă, cremoasă)
• 80 g brânză Cheddar, rasă
• (busuioc, opțional, după gust)
Timp de preparare: 50 de minute

Mod de pregătire:
Topește untul într-o tigaie și trage apoi în unt ceapa și usturoiul, până se înmoaie. Adaugă făina și amestecă ușor. Toarnă apoi peste amestec passata de roșii și amestecă bine, până când obții un sos cremos. Separat, gătește spanacul, într-o cantitate mică de apă, apoi scurge-l bine.
Pune o oală cu apă la fiert și adaugă una câte una foile de lasagna, pe care le lași aproximativ 2 minute în apa clocotită, să se înmoaie suficient încât să poată fi rulate, fără a se rupe.
Cu ajutorul unui cuțit, întinde brânza Boursin pe foile de lasagna, apoi adaugă puțin spanac și rulează compoziția. Pune ruloul astfel obținut într-un vas rezistent termic și repetă operațiunea pentru fiecare rulou în parte.
Toarnă peste rulourile puse în vas, sosul pregătit în prealabil, adaugă și brânza rasă, apoi bagă compoziția la cuptor (preîncălzit la 200 de grade), timp de 30 de minute. Poți servi rulourile împreună cu o salată de sezon.
Truc – Pentru un plus de savoare, poți folosi puțin busuioc, pe care îl toci și îl pui în sosul de roșii.
Informații nutriționale/porție:
Energie: 363 kcal
Proteine: 17 g
Carbohidrați: 34 g
Grăsimi: 19g
Meniu bogat în calciu, acid folic și fier.