Confidențialitate

Declarație privind confidențialitatea

Introducere

Danone știe că sunteți interesați de modul în care datele dumneavoastră cu caracter personal sunt utilizate, recunoscând, în același timp, importanța protecției confidențialității.

Declarația privind confidențialitatea vă explică modul în care Danone S.A. și toate filialele sale (“Danone”) colectează și gestionează datele dumneavoastră cu caracter personal. Aceasta conține informații despre datele pe care le colectăm, despre modul în care le utilizăm, justificarea și beneficiile pentru dumneavoastră.

Vă rugăm să ne contactați aici  în cazul în care aveți întrebări sau observații, sau în care doriți să ne transmiteți o solicitare referitoare la oricare dintre drepturile dumneavoastră în calitate de persoană vizată.

Prezenta declarație privind confidențialitatea a fost actualizată cel mai recent la data de 28.05.2018.

Principii de bază și angajamentul asumat privind confidențialitatea

În cadrul Danone ne-am asumat angajamentul de a vă proteja dreptul la confidențialitate. Obiectivul nostru îl reprezintă protecția tuturor datelor cu caracter personal pe care le deținem, gestionarea datelor dumneavoastră cu caracter personal într-un mod responsabil și asigurarea transparenței în practicile desfășurate. Încrederea dumneavoastră este importantă pentru noi. În acest sens, ne-am asumat respectarea următoarelor principii de bază:

 • nu aveți obligația de a ne furniza date cu caracter personal solicitate de către noi. Cu toate acestea, în cazul în care optați pentru a nu ni le transmite, există posibilitatea ca noi să nu vă putem oferi anumite servicii sau produse;
 • colectarea și prelucrarea datelor dumneavoastră se face în baza scopurilor exclusive definite în prezenta Declarație priind confidențialitatea sau a celor specifice pe care vi le transmitem și/sau pentru care v-ați exprimat consimțământul;
 • obiectivul nostru îl reprezintă colectarea, prelucrarea și utilizarea unui volum cât mai redus posibil de date cu caracter personal;
 • în cazul în care datele dumneavoastră cu caracter personal sunt colectate în practică, intenționăm să le păstrăm cât mai exacte și actuale posibil.
 • în cazul în care datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le colectăm nu mai sunt necesare în scopurile prevăzute și nu ni se impune obligația legală de a le păstra, vom aplica toate măsurile necesare pentru a le șterge, distruge sau anonimiza permanent.
 • datele dumneavoastră cu caracter personal nu vor fi transmise, vândute, închiriate sau dezvăluite în alte scopuri decât cele prevăzute în prezenta Declarație privind confidențialitatea.

Ce tip de date cu caracter personal colectăm?

Datele cu caracter personal pe care le colectăm sunt diferite, în funcție de  scop, dar și de produsul sau serviciul pe care vi-l oferim.

În general, putem colecta în mod direct de la dumneavoastră următoarele date cu caracter personal:

 • istoricul de navigare, precum paginile accesate, data accesării, locația accesării și adresa IP;

De asemenea, putem colecta date cu caracter personal care vă aparțin, în mod indirect, în cazul în care:

 • distribuiți conținut pe paginile din mediile sociale, pagini de internet sau aplicații, conținut asociat produselor noastre sau ca răspuns la campaniile noastre promoționale din mediile sociale; sau
 • Citim sau colectăm datele dumneavoastră cu caracter personal citind informațiile colectate de pagini de internet diferite (de exemplu, în cazul în care plasăm o reclamă pe o pagină terță de internet; prin accesarea acelei reclame noi putem primi informații despre dumneavoastră și despre alți vizitatori, în vederea calculării numărului de accesări și succesului reclamei respective).

De ce colectăm și utilizăm datele dumneavoastră cu caracter personal?

Motivul pentru care colectăm datele dumneavoastră cu caracter personal este de a vă putea oferi cele mai bune experiențe online, dar și un nivel de calitate superioară al serviciilor de asistență clienți. În mod special, putem colecta, deține, utiliza și dezvălui datele dumneavoastră cu caracter personal în următoarele scopuri:

 • pentru a prelucra și a răspunde întrebărilor dumneavoastră sau pentru a vă contacta și vă transmite răspunsurile și/sau solicitările;
 • pentru a ne dezvolta și îmbunătăți gama noastră de produse, servicii, mijloace de comunicare și funcționalitatea paginilor de internet;

De asemenea, putem avea nevoie de datele dumneavoastră cu caracter personal în vederea respectării obligațiilor legale sau în contextul unei relații contractuale pe care o avem cu dumneavoastră.

În cazurile în care colectăm și utilizăm datele dumneavoastră cu caracter personal în scopurile mai sus menționate sau în alte scopuri, avem obligația de a vă informa în acest sens anterior sau la momentul colectării lor.

În cazurile necesare, vă vom solicita consimțământul pentru a prelucra datele cu caracter personal. În cazurile în care ne acordați consimțământul pentru activitățile de prelucrare, aveți dreptul de a-l retrage la orice moment.

Drepturile dumneavoastră

În cazul prelucrării datelor cu caracter personal care vă aparțin, dumneavoastră beneficiați de mai multe drepturi pe care le puteți exercita în orice moment. Vă oferim mai jos o prezentare a acestor drepturi, împreună cu impactul pe care îl au asupra dumneavoastră. Vă puteți exercita drepturile prin trimiterea unui e-mail la adresa protectiadatelor@primele1000dezile.ro.

Dreptul de ștergere a datelor cu caracter personal

Aveți dreptul de a solicita ștergerea datelor dumneavoastră, în cazul în care:

 • datele dumneavoastră cu caracter personal nu mai sunt necesare în scopurile pentru care au fost colectate; sau
 • vă retrageți consimțământul acordat anterior în vederea prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal, nemaiexistând un temei legal în acest sens; sau
 • refuzați prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în scop de marketing direct; sau
 • refuzați prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în interese legitime ale Danone (precum îmbunătățirea generală a experienței utilizatorului pe paginile noastre de internet);
 • datele cu caracter personal nu sunt prelucrate legitim; sau
 • datele dumneavoastră cu caracter personal trebuie șterse în baza unei obligații legale.

În cazul în care doriți ștergerea datelor cu caracter personal pe care le deținem și care vă aparțin, vă rugăm să ne contactați prin adresa de e-mail protectiadatelor@primele1000dezile.ro, urmând ca noi să aplicăm măsuri rezonabile pentru a vă răspunde la solicitare, în conformitate cu normele legale.

În cazul în care datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le colectăm nu mai sunt necesare în scopurile prevăzute și nu ni se impune obligația legală de a le păstra, vom aplica toate măsurile necesare pentru a le șterge, distruge sau anonimiza permanent.

Drept de restricționare prelucrare

Aveți dreptul de a restricționa prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în cazul în care

 • nu aveți convingerea că datele cu caracter personal pe care le deținem despre dumneavoastră sunt exacte; sau
 • datele cu caracter personal nu sunt legal prelucrate, și, în locul ștergerii lor, preferați să restricționăm prelucrarea; sau
 • nu ne mai sunt necesare datele dumneavoastră cu caracter personal în scopurile colectării lor, dar le solicitați în vederea înaintării, exercitării sau apărării împotriva unei acțiuni în justiție; sau
 • v-ați exprimat refuzul privind prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, dar noi așteptăm confirmarea dacă interesele asociate refuzului le depășesc pe cele legitime referitoare la prelucrarea datelor dumneavoastră.

În cazul în care doriți restricționarea prelucrării datelor cu caracter personal care vă aparțin, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail protectiadatelor@primele1000dezile.ro, urmând ca noi să aplicăm măsuri rezonabile pentru a vă răspunde la solicitare, în conformitate cu normele legale.

Drept de refuzare

Aveți dreptul de a refuza prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal la orice moment. Vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail protectiadatelor@primele1000dezile.ro.

Drept de a depune o reclamație la o autoritate de supraveghere

Aveți dreptul de a depune în mod direct la autoritatea de supraveghere o reclamație referitoare la modul de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Cum protejăm datele dumneavoastră cu caracter personal

Înțelegem faptul că securitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal este importantă. Depunem toate eforturile pentru a proteja datele dumneavoastră cu caracter personal împotriva utilizării necorespunzătoare, a interferenței, pierderii, accesării neautorizate, modificării sau dezvăluirii. Am implementat mai multe măsuri de securitate pentru a contribui la protecția datelor dumneavoastră cu caracter personal. De exemplu, implementăm instrumente de control acces, sisteme firewall și servere sigure, cu criptarea datelor cu caracter personal.

Transmiterea datelor dumneavoastră cu caracter personal

În cazul în care transmitem datele dumneavoastră cu caracter personal afiliaților sau altor organizații, ne asigurăm că procedăm astfel exclusiv în relația cu organizații care protejează și garantează acest tip de date, cu respectarea legislației cu privire la confidențialitate în vigoare în mod similar sau asemănător procedurilor proprii.

Datele dumneavoastră cu caracter personal nu vor fi transmise, vândute, închiriate sau dezvăluite în alte scopuri decât cele prevăzute în prezenta Declarație privind confidențialitatea. Cu toate acestea, există posibilitatea de a transmite datele dumneavoastră la solicitarea autorităților legale și/sau guvernamentale.

Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi transmise în scopurile descrise următorilor terților:

Categorie terți: Tip de date: Scopuri:
Agentii de marketing Preferintele utilizatorului cu privire la cookieurile colectate. Cookie pentru memorarea consimtamantului de acceptare a cookie-urilor pe acest site
Google Analytics Cookie-urile Google Anlytics stocheaza informatii referitoare la paginile accesate, durata vizitei in site, modul sau dispozitivul de accesare a site-ului, pentru a analiza utilizarea paginilor, interactiunea cu paginile si optiunile de navigare ale vizitatorilor pe site si anonimizam caracteristicile analizate (cunoscute si ca indicatori de masurare web).

 

Cookie-urile Analytics colecteaza informatii despre felul in care vizitatorii navigheaza pe site si ne permit sa optimizam continutul acestuia. De exemplu, cookie-urile Google Analytics ne arata care sunt cele mai vizitate pagini, ce dificultati pot aparea in timpul navigarii sau ne indica dimeniunea traficului generat pe site de campaniile noastre de publicitate. Asta ne permite sa stabilim traficul si tiparele de folosire a site-ului, fara a permite identificarea vizitatorilor  la nivel de persoana.

Cookie pentru inregistrarea unui ID unic pentru date statistice Google Analytics
Browser Datr

 

Reg_fb_gate;

Reg_fb_ref;

Local;

Instalarea de cookie Facebook in browser-ul personal
Browser twitter_sess;

 

ct0;

external_referer;

guest_id;

personalization_id;

Instalarea de cookie Twitter in browser-ul personal

 

Cookies și alte tehnologii

De asemenea, putem colecta date cu caracter personal despre dumneavoastră prin intermediul utilizării cookies și a altor tehnologii. Acest lucru se poate întâmpla atunci când vizitați paginile proprii sau ale terților, vizualizați promoțiile online, sau utilizați aplicații mobile proprii/ale terților și și care pot include următoarele informații:

 • a) informații despre browser dispozitiv și sistem de operare;
 • b) adresă IP a dispozitivului utilizat;
 • c) pagini de internet proprii pe care le vizualizați;
 • d) link-uri pe care le accesați la interacțiunea cu serviciile proprii.

Vă rugăm să citiți declarația noastră cu privire la cookies pentru mai multe informații https://primele1000zile.ro/cookie-policy/.

Informații de contact

În cazul în care aveți întrebări, observații sau reclamații cu privire la prezenta Declarație privind confidențialitatea prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail protectiadatelor@primele1000dezile.ro.